Farmářský čočkový salát s pečenými brambory a petrželkovým dipem

 

Není nad pořádnou mísu vyladěného salátu ...





Na 4 porce:


320g čočky beluga
500g brambor
200g červené cibule
2 lžíce koření *
2 lžíce oleje
200g cherry rajčat
Svazek ředkviček (120g)
4 stonky lahůdkové cibulky
200g listových salátů

Dresing:
80g kešu ořechů
80ml vody
Svazek petrželky
2 stroužky česneku
1/2 citronu (dužina)
1 datle
2 lžíce koření*


* koření : 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžíce cobulového prášku, 1 lžíce česnekového prášku, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce mletých hořčičných semínek, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička kurkumy



Ořechy na 4 hodiny předem namočíme. 
Čočku propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory omyjeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Spolu s kořením a olejem promícháme, rozložíme na plech a pečeme dozlatova. Stroužky česneku dáme také péct do trouby (cca 5-10 minut stačí). 
Na dresink slijeme kešu ořechy a spolu s čistou vodou, oloupaným upečeným česnekem a zbytkem ingrediencí dohladka rozmixujeme. 
Salátové listy propereme, natrháme a rozložíme na dno mísy, ve které budeme jídlo servírovat. Uvařenou a vychladlou čočku promícháme s nakrájenými ředkvičkami, cherry rajčaty a posekanou lahůdkovou cibulkou, přidáme pečené brambory s cibulí. Pak už jen nandáme na salátové listy a dozdobíme dresinkem.


564 kcal
28g bílkovin, 72g sacharidů, 14g tuku, 14g vlákniny


Komentáře