Dokonale svěží citronový dort ve zdravější vegan podobě...
Nemusíte se ho bát ani pokud příliš nemusíte pohanku, aroma citronů ji zcela přebije :)
12 kusů (forma ø cca 20cm)
Korpus:
120g pohanky kroupy
120g ovesných vloček
7g jedlé sody
citronová kůra
220g rozinek
100ml citronové šťávy
120ml teplé vody
90g kokosového másla
Krém:
240g kešu ořechů
90ml javorového sirupu
Šťáva z 1 citronu
30g kakaového másla
Pohanku a vločky rozmixujeme na konzistenci jemné mouky a promícháme se sodou a citronovou kůrou. Rozinky na dvě hodiny předem namočíme do citronové šťávy a vody a poté rozmixujeme na hladkou pastu. Spolu s kokosovým máslem vmícháme do sypké směsi. Těsto rozetřeme do menší dortové formy a pečeme cca 30 minut na 170°C. Po vychladnutí rozřízneme, slepíme a potřeme krémem a necháme v lednici přes noc tuhnout.
Na krém na 4 hodiny přede namočíme kešu ořechy, poté slijeme a spolu s javorovým sirupem, citronovou šťávou a rozpuštěným kakaovým máslem rozmixujeme na jemný krém. V případě potřeby přidáme trošku vody.
Komentáře
Okomentovat