Super jednoduché, ale přitom zatraceně dobré jídlo. Pečená zelenina je zkrátka královna za všech okolností...
100g cukety
100g lilku
150g květáku
30g cibule
90g hlívy ústřičné
mletá sladká paprika, kmín, sůl
80g červené čočky
100g drcených rajčat (konzerva)
20g kešu másla
petrželka
Cuketu a lilek nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžičky. osolíme a dáme péct do trouby (cca 25 minut na 170°c). V hrnci na trošce vody osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme hlívu na proužky a restujeme do úplného zatažení hlívy. Přisypeme propláchnutou červenou čočku, zasypeme kmínem a mletou paprikou, osolíme a zalijeme drcenými rajčaty. Za občasného podlévání vodou dusíme pod pokličkou doměkka. S vodou buďte opatrní, ať z toho ve výsledku není polévka :). Jakmile je čočka hotová, vmícháme do hrnce kešu máslo a stáhneme z plotny. Promícháme s upečenou zeleninou a podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Okomentovat