1 porce
50g pohanka kroupa
1/2 menší cibule
1 stroužek česneku
50g žampionů
40g kysaného zelí
5g lahůdkového droždí
5g lněného semínka
1 lžička hořčice
majoránka
sůl a pepř
250g celeru
50g kysaného zelí
Pohanku propláchneme, zalijeme 100ml vody, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme cca 10-15 minut dokud se nevyvaří všechna voda, poté přikryjeme pokličkou a stáhneme z ohně. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, podle potřeby podléváme trošičkou vody, aby se nepřipalovala. Jakmile zrůžoví, přidáme posekaný česnek, krátce opečeme a přidáme nakrájené žampiony. Podusíme a spolu s hořčicí, kysaným zelím, lahůdkovým droždím a mletým lněným semínkem přidáme k uvařené pohance. Promícháme, ochutíme solí, pepřem a majoránkou a pomocí tyčového mixéru promixujeme. Z hmoty vytvarujeme na plech na pečicí papír bochánek sekané a pečeme cca 50-60 minut na 180°C.
Celer uvaříme ideálně v páře doměkka a spolu se špetkou soli rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka
17g bílkovin, 66g sacharidů, 6g tuku, 15g vlákniny
Komentáře
Okomentovat