Pohanková sekaná s celerovou kaší

Další ze série Kradu recepty kde se dá 😂 ale opět si nemůžu pomoct a takhle dokonalej recept si tu neodložit... Je až neskutečný, že směs pohanky, žampionů a kysanýho zelí chutná jako masová sekaná, ale je to tak. Pokud se vám podaří nesníst rovnou celou šišku na posezení (množství surovin uvádím na jednu porci, ale samozřejmě doporučuju udělat ji ze čtyřnásobku, určitě se doma neztratí) a zůstane vám do druhého dne v lednici, tak studená na chlebu s hořčicí je famózní a i masožravec má co dělat, aby poznal rozdíl...
Jo a málem bych zapomněla... autorkou receptu je MaruškaVeg 😉





1 porce 


50g pohanka kroupa
1/2 menší cibule
1 stroužek česneku
50g žampionů
40g kysaného zelí
5g lahůdkového droždí
5g lněného semínka
1 lžička hořčice
majoránka
sůl a pepř

250g celeru

50g kysaného zelí


Pohanku propláchneme, zalijeme 100ml vody, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme cca 10-15 minut dokud se nevyvaří všechna voda, poté přikryjeme pokličkou a stáhneme z ohně. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, podle potřeby podléváme trošičkou vody, aby se nepřipalovala. Jakmile zrůžoví, přidáme posekaný česnek, krátce opečeme a přidáme nakrájené žampiony. Podusíme a spolu s hořčicí, kysaným zelím, lahůdkovým droždím a mletým lněným semínkem přidáme k uvařené pohance. Promícháme, ochutíme solí, pepřem a majoránkou a pomocí tyčového mixéru promixujeme. Z hmoty vytvarujeme na plech na pečicí papír bochánek sekané a pečeme cca 50-60 minut na 180°C.
Celer uvaříme ideálně v páře doměkka a spolu se špetkou soli rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka



388 kcal
17g bílkovin, 66g sacharidů, 6g tuku, 15g vlákniny


Komentáře