Čočkový dhál s pečeným květákem

Krást recepty by se nemělo, já vím, ale nehraju si tu na žádnou originální foodblogerku, celý tenhle blog je vlastně jen můj zápisníček, do kterého nahlíží málokdo krom mě, tak mi to snad, mí případní čtenáři, odpustíte :) Tenhle čočkový dhál z kuchařky Elly Woodward si tu  zkrátka uložit musím, protože jsem ho rozhodně nevařila naposledy a ráda bych ho měla po ruce :)





150g květáku 
20g cibule
30g mrkve
1 stroužek česneku
80g červené čočky
10g sušených meruněk
100ml kokosového mléka
30g baby špenátu
mletá uzená paprika, kari koření, hořčičná semínka, sůl

40g rýže
40g kokosového jogurtu


Květák naporcujeme na malé růžičky, osolíme, rozprostřeme na plech na pečicí papír a pečeme v troubě do zezlátnutí (cca 20 minut na 170°C, ale záleží na velikosti růžiček a troubě).
V hrnci dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, dle potřeby podléváme maličkým množstvím vody. Přidáme nakrájenou mrkev, posekaný česnek, po chvíli i propláchnutou červenou čočku a nasekané sušené meruňky, zasypeme kořením, osolíme a podlijeme kokosovým mlékem. Vaříme do změknutí, dle potřeby podléváme vodou. Jakmile je čočka měkká, vhodíme špenát, necháme spařit a vmícháme upečený květák. Dosolíme dle chuti.
Podáváme s vařenou rýží a  kokosovým jogurtem.



703 kcal
30g bílkovin, 82g sacharidů, 24g tuku, 28g vlákniny


Komentáře