Absolutně famózní (ne)tvarohový dort s ořechovým korpusem, který nerozeznáte od sušenkového. A ta náplň! Tofu v ní nemáte šanci identifikovat, chutná jako hutný smetanový tvaroh 👌
12 kusů (forma ø cca 20 cm):
Korpus:
100g kešu ořechů
100g strouhaného kokosu
20ml javorového sirupu
Náplň:
120g kešu ořechů
100-120ml javorového sirupu
šťáva z 1 citronu
120ml vody
400g tofu natural
vanilka
Kešu ořechy na náplň na 4 hodiny předem namočíme.
Kešu ořechy spolu s kokosem rozmixujeme v mixéru na konzistenci lepivé mouky. Rukama propracujeme s javorovým sirupem v tužší těsto a to natlačíme na dno dortové formy. Dáme na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 170°c.
Předmočené kešu ořechy slijeme a spolu s javorovým sirupem, citronovou šťávou, vanilkou a 120ml vody dohladka rozmixujeme. Z tofu vymačkáme maximum láku a spolu s kešu smetanou rozmixujeme tyčovým mixérem. Náplň naneseme na předpečený korpus a pečeme dalších cca 50 minut.
246 kcal
8g bílkovin, 17g sacharidů, 16g tuku, 2g vlákniny
Komentáře
Okomentovat