Marcipán

Výborný a krásně tvárný domácí marcipán ze dvou surovin. Hotový ho máte za pár minut (když teda pominu loupání mandlí :) ). Jsou z něj například výborné kuličky, ale můžete ho použít i na potažení dortu či na výrobu marcipánové figurky.




Na cca 310g:

200g mandlí
60g medu

+ na obarvení kakao, lyofilizované ovoce,....


Mandle na 6 hodin namočíme do vody a potom oloupeme. Rozprostřeme na čistou utěrku a necháme přes noc proschnout. Potom rozmixujeme na co nejhladší hutnou pastu (jde to i tyčovým mixérem, jen to chce trošku času a trpělivosti) a rukama propracujeme s medem.


Na 100g:

475 kcal
13g bílkovin, 20g sacharidů, 35g tuku, 8g vlákniny 


Komentáře

  1. A jde misto medu neco jineho? Na med mam alergii😔

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, zkusila bych jakýkoliv jiný tekutý sladidlo. Fajn by mohl být třeba čekankový nebo rýžový sirup a klidně možná i javorový...

      Vymazat

Okomentovat