Výborný a krásně tvárný domácí marcipán ze dvou surovin. Hotový ho máte za pár minut (když teda pominu loupání mandlí :) ). Jsou z něj například výborné kuličky, ale můžete ho použít i na potažení dortu či na výrobu marcipánové figurky.
Na cca 310g:
200g mandlí
60g medu
+ na obarvení kakao, lyofilizované ovoce,....
Mandle na 6 hodin namočíme do vody a potom oloupeme. Rozprostřeme na čistou utěrku a necháme přes noc proschnout. Potom rozmixujeme na co nejhladší hutnou pastu (jde to i tyčovým mixérem, jen to chce trošku času a trpělivosti) a rukama propracujeme s medem.
Na 100g:
A jde misto medu neco jineho? Na med mam alergii😔
OdpovědětVymazatJasný, zkusila bych jakýkoliv jiný tekutý sladidlo. Fajn by mohl být třeba čekankový nebo rýžový sirup a klidně možná i javorový...
Vymazat