Kakaové muffiny s luxusním, rádoby nutelovým krémem. Je v nich jen ořechové máslo, datle, ovesné vloček a kakao a jsou tak vhodné i pro naše nejmenší.
Na 12 cupcaků:
200g jemných ovesných vloček
20g nepraženého kakaa
1 lžička jedlé sody
skořice, špetka soli
180g měkkých datlí
90g mandlového / lískooříškového másla
250ml vody
1 lžíce jablečného octa
krém:
200g měkkých datlí
100g mandlového / lískooříškového másla
20g nepraženého kakaa
skořice a vanilka
100ml vody
Vločky rozmixujeme na mouku, promícháme s kakaem, sodou, skořicí a špetkou soli. Datle rozmixujeme ve 250ml vody a spolu s mandlovým máslem vmícháme do sypké směsi. Přidáme jablečný ocet a těsto rozdělíme do muffinových formiček. Pečeme cca 20 minut na 170°C. Po vychladnutí nazdobíme krémem, na který je třeba všechny suroviny rozmixovat tyčovým mixérem dohladka.
261 kcal
7g bílkovin, 32g sacharidů, 10g tuku, 6g vlákniny
Komentáře
Okomentovat