Vynikající krémové zeleninové rizoto s houbami a lehkým syrovým nádechem 👌🏼
Na 1 porci :
60g žampionů
60g hlívy ústřičné
60g papriky
80g zelených fazolek
80g hrášku
80g rajčata
60g jasmínové rýže
1 stroužek česneku
citronová šťáva
20g kešu ořechů
Posyp:
5g kešu ořechů
3g lahůdkového droždí
sušený česnek, sůl
Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme. Zeleninu očistíme a naporcujeme. V hlubší pánvi orestujeme houby, postupně přidáme papriku, fazolky, hrášek a rajčata, přisypeme proplachnutou rýži, osolíme, vmáčknene česnek, zakaoene citronovou šťávou, zalijeme trochou vody a za občasného míchání a podlívání vaříme do změknutí. Kešu ořechy slijeme, v troše vody rozmixujeme a vlijeme do rizota. Promícháme a stáhneme z ohně. Podáváme s posypkou ala parmazán (vše rozmixovat).
Komentáře
Okomentovat