Neskutečně dobrá záležitost. Sladkoslaný, intenzivně karamelový krém v křehkých kokosových košíčkách s jemnou čokoládovou polevou... To je sen 👌🏼 A bohužel teda taky značná kalorická bomba, ale to vem někdy čert 🙈😁
Na 10 košíčků:
100g strouhaného kokosu
100g nepražených arašídů
30ml javorového sirupu
150ml kokosového mléka
120g arašídového másla
60g kokosového cukru
sůl
60g hořké čokolády
40ml kokosového mléka
Arašídy s kokosem rozmixujeme na konzistenci lepivé mouky a spolu s javorovým sirupem propracujeme rukama v těsto. To natlačíme do 10 silikonových formiček na košíčky (případně je vytvarujeme přes potravinou folii v klasické košíčkové formičce, vyklepneme a upečeme dnem vzhůru 😉) a pečeme cca 10 minut na 170°C. Po vychladnutí naplníme krémem na který stačí všechny suroviny řádně promixovat, polijeme čokoládovou polevou (čokoládu a kokosové mléko ve vodní lázni rozpustit a prošlehat) a posypeme hrubozrnou solí.
Komentáře
Okomentovat