Naprosto luxusní, šťavnatý a voňavý mrkváč 👌
120g pohanka kroupa
80g ovesné vločky
100g mandlí
90g kokosového cukru
1 lžička jedlé sody
skořice, muškátový oříšek
20g lněného semínka + 100ml vody
120g jablečného pyré
90g kokosového másla
200g mrkve
60g vlašských ořechů
1 lžíce jablečného octa
Krém:
300g tofu natural
300ml kokosového mléka
90ml javorového sirupu
2 lžíce citronové šťávy
335 kcal
Na 12 kusů:
120g pohanka kroupa
80g ovesné vločky
100g mandlí
90g kokosového cukru
1 lžička jedlé sody
skořice, muškátový oříšek
20g lněného semínka + 100ml vody
120g jablečného pyré
90g kokosového másla
200g mrkve
60g vlašských ořechů
1 lžíce jablečného octa
Krém:
300g tofu natural
300ml kokosového mléka
90ml javorového sirupu
2 lžíce citronové šťávy
Pohanku, vločky a mandle rozmixujeme na hrubší mouku a promícháme s kokosovým cukrem, sodou a kořením. Lněné semínko rozmixujeme na mouku, promícháme s vodou a necháme chvíli stát. Poté vmícháme spolu s jablečným pyré a rozpuštěným kokosovým máslem do sypké směsi. Vmícháme najemno strouhanou mrkev, posekané ořechy a jablečný ocet a těsto rozetřeme do 2 dortových forem (stačí rozetřít na papírové kolečko 😉 ). Pečeme cca 25 minut na 170°C. Po vychladnutí slepíme krémem. Na ten z tofu vyždímáme přebytečný lák a tyčovým mixérem rozmixujeme s javorovým sirupem a citronovou šťávou.
Komentáře
Okomentovat