Uvnitř krásně měkké a přitom stále křehké, díky kešu ořechům jemné a díky kokosovému cukru s rádoby karamelovým nádechem. To jsou tyhle boží cashew-oat chocolate chip cookies 👌🏼
Na 12 sušenek :
200g jemných ovesných vloček
20g lněného semínka
100g kešu ořechů
50ml vody
100g kokosového másla
30g kokosového cukru
30ml javorového sirupu
vanilka
+ 60g hořké čokolády
Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme a pak spolu s 50ml čerstvé vody rozmixujeme na hutnou smetanu. Případně použijeme 100g kešu másla a 70ml vody. Vločky a lněné semínko rozmixujeme na mouku a spolu s kešu smetanou, rozpuštěným kokosovým máslem, kokosovým cukrem, javorovým sirupem a vanilkou vypracujeme rukama těsto. Z něj vytvoříme na plech silnější placky (té velikosti, jakou chceme, v troubě už se neroztečou), poklademe čokoládou a pečeme cca 10 minut na 170°C.
Komentáře
Okomentovat