Jáhlové knedlíky plněné uzeným tofu s krémovým špenátem

Hezky česky, ale taky rostlinně, zdravě a fit 👌🏼



70g jáhel
7g lahůdkového droždí
černá sůl

60g uzeného tofu

50g cibule
200g špenátu
29g kešu ořechů
1 stroužek česneku
sůl


Kešu ořechy na alespoň 4 hodiny předem namočíme. Jáhly uvaříme doměkka (zalijeme cca 150ml vody a vaříme 15 minut, v případě potřeby trochu vody dolijeme, ale jen tak, aby se všechna do uvaření jáhel upotřebila). Po vychladnutí rozmixujeme tyčovým mixérem na lepivou hmotu. Pomocí varečky vmícháme lahůdkové droždí a černou sůl a mokrýma rukama z těsta tvoříme knedliky plněné uzeným tofu, které jsme nakrájeli na kostičky a nasucho osmahli na pánvi. Vaříme v páře cca 20 minut. Cibuli orestujeme v hrnci dozlatova, přidáme špenát, necháme zavadnout, podlijeme trochou vody, přidáme rozmáčknutý česnek a krátce podusíme. Osolíme, rozmixujeme dohladka a přilijeme kešu smetanu. Na tu slijeme kešu ořechy a spolu s trochou vody rozmixujeme dohladka. Poté špenát už jen necháme krátce projít varem a případně dochutíme. 


554 kcal

32g bílkovin, 69g sacharidů, 17g tuku, 9g vlákniny


Komentáře