Švestkový perník s čokoládou


Voňavý, ovesno-pohankový perník slazený sušenými švestkami a datlemi, potřený rádoby povidlama, politý čokoládou a po sypaný kokosem. 





Na 12 kusů:


100g jemné ovesné vločky
100g pohanka kroupa
2 lžíce perníkové koření
1 lžička jedlé sody
250ml vody
90g lískooříškového másla
120g sušených švestek
100g měkkých datlí 

50g vlašské ořechy
50g rozinky

200g sušených švestek
skořice 

100g hořká čokoláda
20g strouhaný kokos


Vločky a pohanku rozmixujeme na mouku a promícháme se sodou a kořením. Švestky, datle, lískooříškové máslo a vodu rozmixujeme na pastu a promícháme se sypkou směsí. Vmícháme posekané ořechy, rozinky a jablečný ocet, těsto rozetřeme na plech a pečeme cca 25 minut na 170°C. Po vychladnutí potřeme rádoby povidlím z předem namočených a slitých švestek rozmixovaných se skořicí. Potřeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem.


257 kcal

6g bílkovin, 42g sacharidů, 13g tuku, 7g vlákniny


Komentáře