Voňavý, ovesno-pohankový perník slazený sušenými švestkami a datlemi, potřený rádoby povidlama, politý čokoládou a po sypaný kokosem.
Na 12 kusů:
100g jemné ovesné vločky
100g pohanka kroupa
2 lžíce perníkové koření
1 lžička jedlé sody
250ml vody
90g lískooříškového másla
120g sušených švestek
100g měkkých datlí
100g pohanka kroupa
2 lžíce perníkové koření
1 lžička jedlé sody
250ml vody
90g lískooříškového másla
120g sušených švestek
100g měkkých datlí
50g vlašské ořechy
50g rozinky
200g sušených švestek
skořice
100g hořká čokoláda
20g strouhaný kokos
Vločky a pohanku rozmixujeme na mouku a promícháme se sodou a kořením. Švestky, datle, lískooříškové máslo a vodu rozmixujeme na pastu a promícháme se sypkou směsí. Vmícháme posekané ořechy, rozinky a jablečný ocet, těsto rozetřeme na plech a pečeme cca 25 minut na 170°C. Po vychladnutí potřeme rádoby povidlím z předem namočených a slitých švestek rozmixovaných se skořicí. Potřeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem.
Komentáře
Okomentovat