Tip na rychlý, dobrý a výživný jídlo se myslím nikdy neztratí 😉 Tahle směska je taková velice variabilní záležitost, suroviny se dají dle libosti obměňovat či přidávat. Quinoa a rychle se vařící luštěnina (červená čočka, žlutý hrách,...) jsou základ, ze zeleniny doporučuju nevynechávat rajčata, ale dál už se fantazii meze nekladou. Zelené fazolky, žampiony, dýně ani cuketa určitě nic nezkazí a koření můžete použít takřka jakékoliv.
50g červené čočky
50g quinoy
50g cibule
100g špenátu
50g masité papriky
100g rajčat
100g mrkve
20g mandlí + 50ml vody
kari koření, mletá paprika, oregano, bazalka, petrželka
50g červené čočky
50g quinoy
50g cibule
100g špenátu
50g masité papriky
100g rajčat
100g mrkve
20g mandlí + 50ml vody
kari koření, mletá paprika, oregano, bazalka, petrželka
Předem je třeba myslet na výrobu mandlové smetany (kterou lze klidně vynechat či nahradit ovesnou, kešu, rýžovou apod). Mandle na alespoň 10 hodin namočíme, propláchneme a spolu s 50ml vody dohladka rozmixujeme. Skrz plátýnko přecedíme, pořádně vyždímáne a mandlovou smetanu máme hotovou. Červenou čočku spolu s quinoou uvaříme doměkka. Mezitím v hrnci osmahneme posekanou cibuli, přihodíme špenát, po chvíli nakrájenou papriku a rajčata, přidáme najemno strouhanou mrkev, zaprášíme kari kořením a mletou paprikou, zalijeme trochou vody a krátce podusíme. Vmícháme uvařenou quinou s čočkou, vlijeme mandlovou smetanu, přihodíme bylinky, necháme probublat a stáhneme z ohně.
Komentáře
Okomentovat