Božsky voňavé, chutné a hlavně ihned měkké medové perníčky s melasou, bez mouky a přirozeně bezlepkové.
Na cca 50 kousků:
200g mandlí
160g pohanky krupy
1/2 lžičky jedlé sody
perníkové koření
10g lněných semínek + 40ml vody
80g medu
40g melasy
40g kokosového oleje
Lněné semínko rozmixujeme na mouku, zalijeme teplou vodou a necháme stát. Pohanku a mandle rozmixujeme na mouku, promícháme s jedlou sodou a perníkovým kořením, přidáme zbytek ingrediencí včetně lněného gelu a rukama vypracujeme lepivé těsto. Necháme minimálně hodinu odpočinout a pak jej mezi 2 potravinovými foliemi rozválíme na tlustší placku, vykrájíme tvary a pečeme cca 10 minut na 180°C. Po upečení zdobíme dle libosti čokoládou, oříšky, kokosem, lyofilizovaným ovocem... (loupané mandle dávám už před pečením).
Komentáře
Okomentovat