Květáková pizza

Uznávám, že pojem pizza je poněkud zavádějící, ale tahle obložená květáková placka je tak dokonalá, že jí to člověk jistě odpustí (a to včetně té ne zrovna rychlé přípravy 🤭) 🙈




Základ:

300g květáku 
10g lněných semínek 
10g lahůdkového droždí 
20g mandlí 
černá sůl 

Omáčka:

40g cibule
1 stroužek česneku 
100g rajčat
10g rajčatového protlaku 
oregano, sůl 

Náplň:

40g cibule
100g rajcat
100g papriky
100g žampionů 

Kešumezán:

15g kešu ořechů 
5g lahůdkového droždí 
sušený česnek, sůl 


Květák ideálně v páře uvaříme a po vychladnutí ho skrz utěrku pořádně vymačkáme. Přidáme mleté lněné semínko, mleté mandle, lahůdkové droždí, sůl a pepř a rukama propracujeme těsto. To rozprostřeme na plech na pečící papír a pečeme cca 20 minut na 180°C. Poté placku otočíme a pečeme dalších 20 minut. Potřeme omáčkou, poklademe náplní a 15 minut pečeme. Nakonec posypeme kešumezánem (vše spolu rozmixovat) a krátce zapečeme pro barvu. 
Na omáčku spaříme do kříže nakrojená rajčata, oloupeme a nakrájíme. V hrnci osmahneme dozlatova cibulku, přidáme rajčata, osolíme, podusíme, rozmixujeme a ochutíme oreganem. 


572 kcal

33g bílkovin, 51g sacharidů, 24g tuku a 26g vlákniny 



Komentáře