Uznávám, že pojem pizza je poněkud zavádějící, ale tahle obložená květáková placka je tak dokonalá, že jí to člověk jistě odpustí (a to včetně té ne zrovna rychlé přípravy 🤭) 🙈
Základ:
300g květáku
10g lněných semínek
10g lahůdkového droždí
20g mandlí
černá sůl
Omáčka:
40g cibule
1 stroužek česneku
100g rajčat
10g rajčatového protlaku
oregano, sůl
Náplň:
40g cibule
100g rajcat
100g papriky
100g žampionů
Kešumezán:
15g kešu ořechů
5g lahůdkového droždí
sušený česnek, sůl
Květák ideálně v páře uvaříme a po vychladnutí ho skrz utěrku pořádně vymačkáme. Přidáme mleté lněné semínko, mleté mandle, lahůdkové droždí, sůl a pepř a rukama propracujeme těsto. To rozprostřeme na plech na pečící papír a pečeme cca 20 minut na 180°C. Poté placku otočíme a pečeme dalších 20 minut. Potřeme omáčkou, poklademe náplní a 15 minut pečeme. Nakonec posypeme kešumezánem (vše spolu rozmixovat) a krátce zapečeme pro barvu.
Na omáčku spaříme do kříže nakrojená rajčata, oloupeme a nakrájíme. V hrnci osmahneme dozlatova cibulku, přidáme rajčata, osolíme, podusíme, rozmixujeme a ochutíme oreganem.
Komentáře
Okomentovat