Borůvkové tofu knedlíky s mandlovo-kokosovo-skořicovou drobenkou

Sice nejsou krásně nadýchaný jako jejich klasická podoba, ale zase jsou krásně šťavnatý, díky posypce neskutečně voňavý a člověku je po nich krásně na těle i na duši. A tak to má být 💚




120g tofu natural
10g lněných semínek
40 ml vody
1 lžíce citronové šťávy
30g jemných ovesných vloček

150g borůvek

15g mandlí
5g strouhaného kokosu
skořice

15ml javorového sirupu


Tofu rozdrobíme a přes utěrku z něj vyždímáme maximum láku. Spolu s rozmixovaným lněným semínkem, vodou a citronovou šťávou rozmixujeme tyčovým mixérem na tuhou hmotu. Vmícháme ovesné vločky a těsto necháme minimálně půl hodiny odpočívat. Poté z něj vytvarujeme 3 placky do kterých zabalíme borůvky, uhněteme kuličky a vaříme 20 minut v páře. Všechny borůvky se dovnitř knedlíků nevlezou, takže zbytek nandáme rovnou na talíř. Mandle rozmixujeme a spolu s kokosem orestujeme krátce na pánvi (dokud se nerozvoní). Hotové knedlíky na talíři posypeme drobenkou a přelijeme javorovým sirupem. 


578 kcal

27g bílkovin, 53g sacharidů, 26g tuku, 12g vlákniny


Komentáře