Kynutý táč s tofutvarohem, rybízem a drobenkou

Chutná jako od babičky 💚


Na 12 kusů:


200g jemných ovesných vloček
100g kešu ořechů
50g pohanky kroupy
80ml medu/javorového sirupu
20g droždí
120ml teplé vody

400g tofu natural
20ml citronové šťávy
40ml medu/javorového sirupu
trocha vody

400g rybízu

60g jemných ovesných vloček
30g kokosového cukru
20g kokosového oleje


Kešu ořechy a pohanku přes noc namočíme. Ráno slijeme, propláchneme, a spolu s medem a 120ml teplé vody rozmixujeme na hladkou pastu. Přelijeme do misky, lehce vmícháme rozdrobené droždí a necháme 10 minut stát a kvasit. Vločky rozmixujeme na mouku a spolu se vzniklým kváskem vypracujeme pomocí vařečky řidší lepivé těsto. To natlačíme vlhkým rukama na plech, přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny na teplém místě kynout. Potom potřeme tofutvarohem (tofu rozdrobit a přes utěrku vymačkat lák, následně ho se zbytkem surovin rozmixovat na tužší hmotu), posypeme rybízem a drobenkou (vločky rozmixujeme s cukrem a rukama vpracujeme kokosový olej) a pečeme cca 30 minut na 170°C.


270 kcal

10g bílkovin, 33g sacharidů, 10g tuku, 5g vlákniny 



Komentáře