Stará známá klasika - bramboráky s kaťákem (katův šleh) v odlehčenější, rostlinné a zdravé verzi. A bez brambor!
300g cukety
30g jemných ovesných vloček
10g lněného semínka
2 stroužek česneku
majoránka, sůl a pepř
1 lžička oleje
100g cibule
100g tofu natural
100g červené papriky
100g žampionů
20g rajčatového protlaku
chilli
Cuketu najemno nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Pak z ní pořádně vymačkáme vodu, přidáme vločky, pomleté lněné semínko, rozmáčknutý česnek, majoránku a pepř, propracujeme rukama a že vzniklého těsta vytvarujeme na plech placičky. Pečeme cca 25 minut na 180°C.
Tofu nakrájíme na plátky, osušíme ho od láku a následně nakrájíme na kostky či proužky. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, žampiony na plátky. Na pánvi na troše oleje osmahneme cibuli, přidáme tofu, po jeho zezlátnutí žampiony a nakonec papriku, osolíme. Restujeme dohotova (5-10 minut) a poté zasypeme chilli a vmícháme rajčatový protlak. Prohřejeme a stáhneme z ohně.
Cuketu najemno nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Pak z ní pořádně vymačkáme vodu, přidáme vločky, pomleté lněné semínko, rozmáčknutý česnek, majoránku a pepř, propracujeme rukama a že vzniklého těsta vytvarujeme na plech placičky. Pečeme cca 25 minut na 180°C.
Tofu nakrájíme na plátky, osušíme ho od láku a následně nakrájíme na kostky či proužky. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, žampiony na plátky. Na pánvi na troše oleje osmahneme cibuli, přidáme tofu, po jeho zezlátnutí žampiony a nakonec papriku, osolíme. Restujeme dohotova (5-10 minut) a poté zasypeme chilli a vmícháme rajčatový protlak. Prohřejeme a stáhneme z ohně.
Komentáře
Okomentovat