Cukeťáky s pikantní tofu směsí

Stará známá klasika - bramboráky s kaťákem (katův šleh) v odlehčenější, rostlinné a zdravé verzi. A bez brambor!



300g cukety
30g jemných ovesných vloček 
10g lněného semínka 
2 stroužek česneku 
majoránka, sůl a pepř 

1 lžička oleje 
100g cibule
100g tofu natural
100g červené papriky 
100g žampionů 
20g rajčatového protlaku
chilli


Cuketu najemno nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Pak z ní pořádně vymačkáme vodu, přidáme vločky, pomleté lněné semínko, rozmáčknutý česnek, majoránku a pepř, propracujeme rukama a že vzniklého těsta vytvarujeme na plech placičky. Pečeme cca 25 minut na 180°C.
Tofu nakrájíme na plátky, osušíme ho od láku a následně nakrájíme na kostky či proužky. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, žampiony na plátky. Na pánvi na troše oleje osmahneme cibuli, přidáme tofu, po jeho zezlátnutí žampiony a nakonec papriku, osolíme. Restujeme dohotova (5-10 minut) a poté zasypeme chilli a vmícháme rajčatový protlak. Prohřejeme a stáhneme z ohně. 


503 kcal

31g bílkovin, 50g sacharidů, 17g tuku, 16g vlákniny


Komentáře