Zeleninový salát s falafelem, koprovým dressingem a tahini

Cizrnové kroketky na křupavém salátu se svěží jogurtovou zálivkou. Geniální jídlo (nejen) do teplých dní.




100g cizrny
30g červené cibule
1 stroužek česneku
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika, kmín, koriandr
sůl

70g sójového (neslazeného) jogurtu
1 malý stroužek česneku (nebo sušený česnek)
1 lžička citronové šťávy
kopr
sůl

90g listového salátu
160g rajčat / masité papriky /salátové okurky

12g tahini


Cizrnu minimálně na 12 hodin namočíme do vody, poté slijeme a propláchneme. Rozmixujeme spolu se zbývajícími ingrediencemi, vytvarujeme kuličky, naskládáme na plech a upečeme do zlatova. 
Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, soli a koprem, salát natrháme, zeleninu nakrájíme a zkompletujem. Na závěr hotový salát překápneme tahini. 


552 kcal

28g bílkovin, 74g sacharidů, 13g tuku, 16g vlákniny 


Komentáře