Křehký borůvkový koláč s tofutvarohem a kokosovou drobenkou

Šťavnatý borůvkový koláč z těch nejlepších surovin.


Na 8 kusů:


180g jemných ovesných vloček
10g lněného semínka
90g kokosového másla
30ml javorového sirupu

300g tofu natural
30ml citronové šťávy
30ml javorového sirupu

200g borůvek

40g strouhaného kokosu
20ml javorového sirupu


Lněné semínko rozmixujeme, zalijeme 50ml vlažné vody, promícháme a necháme 10 minut stát. Vločky rozmixujeme na mouku, přidáme rozpuštěné kokosové máslo, javorový sirup a lněný rosol a rukama vypracujeme tuhé těsto. To natlačíme do koláčové formy, potřeme tofu tvarohem(z tofu vymačkat lák a rozmixovat tyčovým mixérem spolu s citronovou šťávou a javorovým sirupem), zasypeme borůvkami a kokosovou drobenkou (kokos a javorový sirup prohněteme rukama) a pečeme cca 35 minut na 270°C.


287 kcal 

9g bílkovin, 26g sacharidů, 15g tuku, 5g vlákniny 

Komentáře