Famózní gulášek ve kterém nikomu nebude scházet maso. Cibule, koření a hlíva odvedou perfektní práci 👌🏼
1 lžička oleje
120g cibule
200g hlívy ústričné
mletý kmín, mletá paprika (sladká/ gulášová/pálivá), majoránka, sůl a pepř
1 stroužek česneku
10g lněného semínka
V hrnci na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu a cca 20 minut restujeme, dokud není hlíva hotová. Osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou a kmínem a promícháme. Zalijeme vodou cca po úroveň hlívy, přikryjeme pokličkou a 90 minut dusíme. Vmícháme rozmáčknutý česnek a majoránku a podusíme dalších 20 minut. Nakonec vmícháme mleté lněné semínko, necháme zhoustnout (zhruba 5 minut) a dosolíme dle potřeby.
203 kcal
9g bílkovin, 21g sacharidů, 9g tuku, 7g vlákniny
Oblíbené varianty:
- S luštěninovýma (cizrnový/čočkový/hrachový) těstovinama (70g):
441 kcal
24g bílkovin, 58g sacharidů, 12g tuku, 16g vlákniny
- S mačkaným celerem (250g) a opečeným tempehem (70g)
Komentáře
Okomentovat