Hlívový guláš

Famózní gulášek ve kterém nikomu nebude scházet maso. Cibule, koření a hlíva odvedou perfektní práci 👌🏼




1 lžička oleje
120g cibule
200g hlívy ústričné
mletý kmín, mletá paprika (sladká/ gulášová/pálivá), majoránka, sůl a pepř
1 stroužek česneku
10g lněného semínka


V hrnci na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu a cca 20 minut restujeme, dokud není hlíva hotová. Osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou a kmínem a promícháme. Zalijeme vodou cca po úroveň hlívy, přikryjeme pokličkou a 90 minut dusíme. Vmícháme rozmáčknutý česnek a majoránku a podusíme dalších 20 minut. Nakonec vmícháme mleté lněné semínko, necháme zhoustnout (zhruba 5 minut) a dosolíme dle potřeby. 


203 kcal

9g bílkovin, 21g sacharidů, 9g tuku, 7g vlákniny




Oblíbené varianty:


  • S luštěninovýma (cizrnový/čočkový/hrachový) těstovinama (70g):

441 kcal

24g bílkovin, 58g sacharidů, 12g tuku, 16g vlákniny





  • S mačkaným celerem (250g) a opečeným tempehem (70g)

505 kcal

25g bílkovin, 40g sacharidů, 27g tuku, 18g vlákniny


Komentáře