Rýžová krupicová tofu kaše s čokoládou a ovocem

Krupicová kaše je zkrátka obsese, takže zdravějších a nutričně vyváženějších variant není nikdy dost. Tentokrát jsem se inspirovala u fitnessek na instagramu, jen si to udělala po svým a bez mlíka. 




30g rýžové krupičky
80g tofu natural
20ml javorového sirupu
5ml citronové šťávy

25g hořké čokolády
80g malin nebo jahod


Z tofu vymačkáme přebytek láku a spolu s javorovým sirupem a citronovou šťávou dohladka rozmixujeme. V hrnci přivedeme k varu 250ml vody a přisypeme krupičku. Ztlumíme plamen a za stálého míchání necháme zhoustnout. Vmícháme tofu pastu, prohřejeme a nalijeme do talíře. Posypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme ovocem. 


479 kcal

17g bílkovin, 61g sacharidů, 17g tuku, 7g vlákniny 


Komentáře