Dokonalá asijská obědová polívka podle vegan food blogu Surové dcerky.
50g pohankových soba nudlí
3g sezamového oleje
100g brokolice
100g žampionů
100g pak choi
80g hedvábného tofu
sůl
kousek zázvoru
20g miso pasty
10ml sójové omáčky
10g tahini
5g sezamu
Pohankové nudle uvaříme v osolené vodě, slijeme a vmasírujeme do nich sezamový olej.
Brokolici pár minutek povaříme v osolené vodě, slijeme a propláchneme studenou vodou, aby zůstala hezky zelená.
Žampiony očistíme, nakrájíme a nasucho orestujeme. Pak choi opláchneme a taktéž nasucho orestujeme.
Tofu nakrájíme na kostky, osolíme a dozlatova opečeme.
Na plotně v hrnci přivedeme k varu cca 200ml vody a krátce v ní povaříme posekaný zázvor. Miso pastu prošleháme s tahini a sojovou omáčkou, naředíme trochou vody a všleháme do vroucí vody v hrnci. Krátce povaříme.
Do misky nalijeme nejprve vývar, poté naskládáme veškerý zbytek ingrediencí a posypeme seznamem. Můžeme dochutit citronovou šťávou.
Komentáře
Okomentovat