Mazanec

Nevím, jestli jsem kdy byla na nějaký svůj výtvor pyšnější... Vynikající kynutý těsto jen ze surovin, který 100% uznávám, o tom se mi snad ani nesnilo. 




280g jemných ovesných vloček
50g mandlí
50g pohanky kroupy
100g kešu ořechů
100g medu nebo javorového sirupu
20g droždí

+20g mandlí na posyp


Večer namočíme zvlášť kešu ořechy, zvlášť pohanku a zvlášť 20g mandlí na posyp. Ráno slijeme a propláchneme, mandle oloupeme. Kešu ořechy spolu s medem a 100ml teplé vody rozmixujeme na hladkou kaši a polovinu jí nalijeme do misky. Vmícháme rozdrobene droždí a necháme alespoň 15 minut kvasit. Do zbytku kešu pasty přidáme pohanku a promixujeme. 
Ovesné vločky a mandle rozmixujeme na mouku, přidáme kvásek a pohankovou kešu pastu a varečkou zpracujeme lepivé těsto do podoby bochánku. Předáme na plech, posypeme oloupanymi, posekanými mandlemi, přikryjeme utěrkou a cca 2 hodiny necháme na teplem místě kynout. 
Pak už jen na 170°C pečeme zhruba 50 minut dozlatova. 


Na 100g:

359 kcal
11g bílkovin, 41g sacharidů, 14g tuku, 10g vlákniny


Komentáře