Drobenková buchta s tofu tvarohem a ovocem

Vynikající, šťavnatá buchta, které si člověk může dát bez výčitek pořádný kus a která nejen spolehlivě zažene chutě na sladké, ale navíc i kvalitně zasytí. 





Na 12 kusů:


200g jemných ovesných vloček
7g jedlé sody
60g kokosového cukru
270g jablečného pyré
90g mandlového másla
90ml vody
1 lžíce jablečného octa

400g tofu natural
2 banány
30g kokosového cukru
20ml citronové šťávy

600g jahod / lesního ovoce / meruněk,...

40g ovesných vloček
40g mandlí
30g kokosového cukru
60g mandlového másla


Vločky rozmixujeme na mouku a promícháme s jedou sodou a cukrem. Jablečné pyré rozmixujeme s mandlovým máslem a vodou, přilijeme do sypké směsi, přidáme lžíci jablečného octa a promícháme. Těsto rozetřeme na plech. 
Z tofu vymačkáme přebytečný lák a rozmixujeme se zbytkem ingrediencí. Natřeme na těsto, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Na tu hrubě rozmixujeme mandle s ovesným vločkami a cukrem a do směsi pomocí rukou vypracujeme mandlové máslo. 
Pečeme cca 30 minut na 180°C.


297 kcal

12g bílkovin, 32g sacharidů, 12g tuku, 5g vlákniny 






Tip:
Mandlové máslo se dá nahradit 2/3 dávky oleje, do těsta jakýkoliv (60ml) a do drobenky kokosový (30g). 


Komentáře