Čokoládové donutky z fazolí

Donuty pečený v troubě mají s těma klasickýma společnej vlastně jen tvar, ale co už, stejně jim všichni říkají donuty 😅 A tyhle vláčný, extra čokoládový jsou naprosto peckový! 




Na 8 donutů:


60g kešu ořechů
180ml vody
1 plechovka červených fazolí
120g jemných ovesných vloček
5g jedlé sody
40g nepraženého kakaa
60g kokosového cukru

100g hořké čokolády

+ oříšky, kokos, kakaové boby, lyofilizované ovoce, ...


Kešu ořechy na pár hodin namočíme, potom slijeme, přilijeme 180ml vody a dohladka rozmixujeme. Fazole propláchneme, zalijeme kešu smetanou a tyčovým mixérem rozmixujeme na pastu. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, promícháme s jedlou sodou, kakaem a cukrem a vmícháme fazolovou hmotu. Těsto rozdělíme do donutových formiček a pečeme cca 20 minut na 180°C. Po vychladnutí polijeme čokoládou a ozdobíme dle fantazie. 



254 kcal

8g bílkovin, 26g sacharidů, 11g tuku, 6g vlákniny 


Komentáře