Mrkvopárky s hráškovou kaší, pečenými žampiony a cibulovým kešu dipem

Mrkev ala párek podle youtube videa Blue vegan pig. A něco delikátního  k tomu 👌🏻




120g mrkve
tamari, jablečný ocet, sušený česnek, uzený kouř nebo mletá uzená paprika, pepř

200g zeleného hrášku
1 stroužek česneku

200g žampionů

30g kešu ořechů
3g hořčice
citronova šťáva
sůl a pepř
1 lžička oleje
60g cibule


Mrkev oškrábeme a povaříme doměkka. Z trochy vody, jablečného octa, tamari a koření vytvoříme lák, v němž necháme mrkev přes noc marinovat. 
Kešu ořechy přes noc namočíme. Ráno slijeme, zalijeme 25ml vody, přidáme hořčicí, citronovou šťávu, sůl a pepř a rozmixujeme. Vmícháme cibuli dozlatova orestovanou na trošce oleje. 
Hrasek uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a s trochou vody a rozetrenym česnekem rozmixujeme na kaši. 
Žampiony očistíme, osolíme, a spolu s mrkví upečeme (dohotova 😁). 


475 kcal

30g bílkovin, 57g sacharidů, 15g tuku, 14g vlákniny 


Komentáře