Čokoládová pěna

Naprosto geniální, super jednoduchá a extra rychlá, nadýchaná čokoládová pěna z pouhých 2 ingrediencí. 




1:1
aquafaba (vývar z cizrny - po vaření 500g suché cizrny by mělo zbýt cca 300ml vývaru)
hořká čokoláda (nad 70%)


Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Aquafabu vyšleháme do tuhého sněhu (chová se stejně jako vaječné bílky) a opatrně do ní vmícháme rozteklou, ale ne teplou čokoládu. Hmotu rozdělíme do skleniček a dáme ideálně na 12 hodin tuhnout to ledničky. 


Na 100g:

290 kcal

4g bílkovin, 14g sacharidů, 23g tuku, 5g vlákniny 





Tip:
Konzervovanou cizrnu doporučuju koupit v co nejlepší kvalitě a ideálně bez soli, dost se to na výsledné chuti pěny projeví. Osvědčila se mi cizrna ze sklenice z Dmka.

Komentáře