Cizrnová buchta s čokoládou

Super vláčná a chuťově netradiční buchta z cizrny, politá čokoládou. Skvěle se do ní hodí rozinky a pokud chcete ušetřit trochu těch kalorií, funguje i bez použití arašídového másla. 




Na 12 kusů:


300g vařené (konzervované) cizrny
240g banánů (2 větší kusy)
60g arašídového másla
100g vlašských ořechů
20g strouhaného kokosu
40g kokosového cukru / medu
60ml aquafaby (cizrnového nálevu či vývaru)

100g hořké čokolády


Propláchnutou cizrnu rozmixujeme spolu s banány a arašídovým máslem na hladkou hmotu. Vmícháme nastrouhané vlašské ořechy, kokos a sladidlo a nakonec přimícháme vyšlehaný sníh z aquafaby (cizrnový nálev se chová obdobně jako vaječné bílky). Těsto rozetřeme na plech a pečeme 40 minut na 180°C. 
Po zchladnuti potřeme rozpuštěnou čokoládou. 


278 kcal

7g bílkovin, 20g sacharidů, 18g tuku, 5g vlákniny 


Komentáře