Svěží řezy s kokosovým korpusem, plněné sladkokyselkavým krémem a s vrstvou pomerančového želé. Vynikající, jednoduchý a na oko efektivní dezert. Jen nečekejte piškotové těsto, jako je tomu u klasického provedení, korpus je spíš hutnějšího charakteru.
Na 9 kostek:
120g jemných ovesných vloček
40g strouhaného kokosu
5g jedlé sody
40ml kokosového másla
40g medu
120g jablečného pyré
1 lžíce jablečného octa
300g tofu natural
50g medu
40ml citronové šťávy
400ml pomerančové šťávy
5g agaru
Ovesné vločky s kokosem rozmixujeme na mouku a promícháme s jedou sodou. Přilijeme rozpuštěné kokosové máslo, med, jablečné pyré a lžíci octa a promícháme. Natřeme na menší plech (cca 22x22 cm) a pečeme při 170°C 25 minut. Po vychladnutí natřeme krémem, pořádně až k okrajům plechu.
Na krém rozdrobíme tofu, vymackame z něj maximum tekutiny a rozmixujeme spolu s medem a citronovou šťávou.
Pomerančovou šťávu (vymačkané pomeranče včetně dužiny) promícháme s agarem a za stálého šlehání přivedeme na plotně k varu. Nalijeme na krém a dáme chladit do lednice.
Komentáře
Okomentovat