Dušená mrkev s brokolicí, tofusteak a kešutarka

Tak ani nevím, jestli se tahle jednoduchost dá nazývat receptem, každopádně je to moje tak oblíbený jídlo, že stojí za to, ho zaznamenat...



150g mrkve
150g brokolice

100g tofu natural
1 lžička oleje
koření

30g kešu ořechů 
5g hořčice 
1/2 lžičky octa
10g cibule
20g kyselých okurek
(černá) sůl a pepř


Tofu den předem pořádně osušíme od láku, potřeme olejem, posypeme kořenům a necháme přes noc marinovat. Druhý den opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. 
Mrkev s brokolicí očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme ideálně v páře. Osolíme.
Kešu ořechy pár hodin předem namočíme. Slijeme, přidáme veškeré suroviny krom kyselých okurek, přilijeme 25ml vody a dohladka rozmixujeme. Nakonec vmícháme najemno nastrouhané okurky. 


476 kcal

27g bílkovin, 35g sacharidů, 25g tuku, 10g vlákniny 


Komentáře