Buchta s obří vrstvou neuvěřitelně dobré ganáž čokolády, která se přímo rozplývá na jazyku.
140g ovesných vloček
5g jedlé sody
60g kešu ořechů
60g medu
200g jablečného pyré
1 lžíce jablečného octa
210ml kokosového mléka
60g nepraženého kakaa
70g medu
60g kakaového másla
Kešu ořechy pár hodin předem namočíme, poté slijeme a rozmixujeme se 70ml vody na hladkou smetanu. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a promícháme s jedou sodou. Přidáme kešu smetanu, med a jablečné pyré, promícháme a na závěr vmícháme jablečný ocet. Těsto natřeme do menší formy a pečeme cca 30 minut na 180°C.
Kokosové mléko (nesmí být vychlazené) rozmixujeme spolu s rozpuštěným kakaovým máslem, kakaem a medem na hladký krém, který nalijeme na vychladlý korpus. Dáme ztuhnout do lednice.
Na 9 kousků :
140g ovesných vloček
5g jedlé sody
60g kešu ořechů
60g medu
200g jablečného pyré
1 lžíce jablečného octa
210ml kokosového mléka
60g nepraženého kakaa
70g medu
60g kakaového másla
Kešu ořechy pár hodin předem namočíme, poté slijeme a rozmixujeme se 70ml vody na hladkou smetanu. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a promícháme s jedou sodou. Přidáme kešu smetanu, med a jablečné pyré, promícháme a na závěr vmícháme jablečný ocet. Těsto natřeme do menší formy a pečeme cca 30 minut na 180°C.
Kokosové mléko (nesmí být vychlazené) rozmixujeme spolu s rozpuštěným kakaovým máslem, kakaem a medem na hladký krém, který nalijeme na vychladlý korpus. Dáme ztuhnout do lednice.
Komentáře
Okomentovat