Pohankovomandlové palačinky plněné avočokopomazánkou a banánem

Existuje všeobecně oblíbenější snídaně než jsou palačinky plněné čokoládovým krémem? Těžko. Tak proč si je neudělat i v rámci zdravého wholefoodu.




50g pohanky kroupy
20g mandlí 

120g banán (1 středně velký až větší kus)
40g avokáda
6g nepraženého (raw) kakaa


Pohanku spolu s mandlemi přes noc namočíme. Ráno slijeme, propláchneme a spolu se 100ml čerstvé teplé vody dohladka rozmixujeme. Těsto necháme pár minutek odpočinout a rozpálíme si mezitím pánev. Na té následně z obou stran nasucho  osmahneme 2 palačinky. Avokádo spolu s kakaem a polovinou banánu rozmixujeme na jemnou pomazánku, kterou spolu s kolečky zbylého banánů naplníme hotové palačinky. 


526 kcal

17g bílkovin, 59g sacharidů, 23g tuku, 11g vlákniny


Komentáře