Uzená nerybičková pomazánka

Sen (snad) každého vegana - dopřát si chuťově dokonalou rybičkovou pomazánku, aniž by to stálo život byť jen jedinou sardinku :). Nikoho by ani nenapadlo, že v ní nejsou uzený šproty... 
A za objevení této dokonalosti vděčím Terezasdiary.com




Na cca 300g:


200g tofu natural
5g nori řas
2 lžíce tamari
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce uzeného kouře
1 lžička hořčice
černá sůl
60ml vody

30g červené cibule


Tofu rozdrobíme a pomocí plátýnka jej vyždímeme. Řasy natrháme, přidáme zbytek ingrediencí, zalijeme vodou a rozmixujeme. Nakonec vmícháme jemně nasekanou cibulku. 



Na 100g:

108 kcal

11g bílkovin, 4g sacharidů, 5g tuku






Tip:
Pokud nemáte uzený kouř, jednoduše místo přírodního tofu použijte tofu uzené a vynechte černou sůl.
Řasy doporučuji použít v listové podobě určené na suši, nori vločky jsou dost mdlé. 

Komentáře