Koprawá omáčka s pohankovým knedlíkem

Až tuhletu živou, lehkou a chuťově famózní koprovku ochutnáte, poté z dětství od babičky, už se vám ani nezasteskne. Navíc její příprava je neskutečně rychlá a jednoduchá, takže už nejsou třeba žádné výmluvy, proč nepotěšit každičkou buňku ve svém těle :) 








50g kešu ořechů
1 lžíce citronové šťávy
10g datlí
70ml vody
čerstvý kopr
sůl a pepř

50g pohanky kroupy
10g psyllia
20ml vody
černá sůl



Pohanku propláchneme a přes noc namočíme. Kešu ořechy a datle taktéž alespoň na pár hodin předem namočíme. 
Psyllium promícháme s černou solí, zalijeme vodou a necháme deset minut stát. Pohanku slijeme, propláchneme a propracujeme s psyliovou hmotou. Z těsta vytvarujeme šišku, nakrájíme na plátky, rozložíme na plech a hodinku sušíme v troubě. 
Kešu ořechy a datle slijeme, přidáme většinu kopru, citronovou šťávu, 70ml vody, osolíme, opepříme a dohladka rozmixujeme. Přihodíme zbytek kopru a ještě krátce promixujeme. 


502 kcal

18g bílkovin, 52g sacharidů, 24g tuku, 14g vlákniny







Komentáře