Šťavnaté, voňavé, slaďoučké, návykové...
200g vlašských ořechů
150g datlí
100g rozinek
1 lžíce skořice
1 lžíce pomerančové kůry
Tip:
Pomerančová kůra z Dmka je narozdíl od všech jiných, co jsem dosud vyzkoušela krásně jemná, aromatická a bez hořké pachuti.
Na 9 tyčinek (á 50g) :
150g datlí
100g rozinek
1 lžíce skořice
1 lžíce pomerančové kůry
Vlašské ořechy spolu s datlemi, skořicí a pomerančovou kůrou rozmixujeme na konzistenci tuhé hmoty (pokud nepoužíváme měkké datle, je třeba je předem namočit). Vpracujeme nasekané rozinky a z těsta buď rovnou uždibujeme 50g kousky a z nich tvarujeme tyčinky, nebo těsto natlačíme do formy, necháme ztuhnout v lednici a následně nakrájíme. Anebo tvoříme kuličky apod.
236 kcal
4g bílkovin, 21g sacharidů, 14g tuku, 3g vlákniny
Tip:
Pomerančová kůra z Dmka je narozdíl od všech jiných, co jsem dosud vyzkoušela krásně jemná, aromatická a bez hořké pachuti.
Komentáře
Okomentovat