Na první pohled vypadá tenhle koláč stejně jako legendární dýňové brownie z Veganotic, složení je ovšem značně odlišné, až na dýni a kakao nezůstal v původním receptu kámen na kameni. Dezert je tak podle mě mnohem zdravější a přitom chutná... no dokonale. Hutný čokoládový korpus rozplývající se na jazyku doplněný kořeněným krémem.
Na 8 kusů:
120g jemných ovesných vloček
60g nepraženého (raw) kakaa
6g jedlé sody
200g datlí
120g kakaového másla
240g dýňového pyré (cca 1/2 střední Hokkaidó)
120g dýňového pyré (cca 1/4 střední Hokkaidó)
40g datlí
skořice, muškátový oříšek, zázvor
Nejprve je třeba připravit si z dýně dýňové pyré. Dýni rozčtvrtíme, vydlabeme semínka, položíme na plech dužinou dolů, podlijeme hrnkem vody a pečeme cca 80 minut na 180°C. Necháme vychladnout, sloupneme slupku a dužinu rozmixujeme na pyré.
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a promícháme s jedlou sodou a kakaem. Přidáme (předem namočené a slité) datle rozmixované na kaši, dýňové pyré a rozpuštěné kakaové máslo a vymícháme těsto. To rozetřeme do dortové formy (cca ø20-22cm) do tvaru ploché misky. Dýňové pyré na krém rozmixujeme spolu s (namočenými a slitými) datlemi a kořením a naneseme na kakaové těsto. Pečeme při 170℃ 35 minut.
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a promícháme s jedlou sodou a kakaem. Přidáme (předem namočené a slité) datle rozmixované na kaši, dýňové pyré a rozpuštěné kakaové máslo a vymícháme těsto. To rozetřeme do dortové formy (cca ø20-22cm) do tvaru ploché misky. Dýňové pyré na krém rozmixujeme spolu s (namočenými a slitými) datlemi a kořením a naneseme na kakaové těsto. Pečeme při 170℃ 35 minut.
Komentáře
Okomentovat