Ona božská nepečená kokosová roládka jak ji známe z klasických táců vánočního cukroví se dá udělat i z jiných surovin než jen z másla, moučkového cukru a piškotů, může být zdravá a přitom stejně tak dobrá, ne-li lepší. Výraz zdravé cukroví s ní získává nový rozměr :)
A ve větším provedení skvěle poslouží jako efektivní raw dezert.
A ve větším provedení skvěle poslouží jako efektivní raw dezert.
Na cca 70 kousků (850g):
100g jemných ovesných vloček
150g datlí
100g kešu ořechů
100g strouhaného kokosu
20g nepraženého kakaa
10g lněného semínka + 50ml vody
220g strouhaného kokosu
150g kešu ořechů
120g kokosového nektaru / medu / agáve sirupu
vanilka
Lněné semínko rozmixujeme na mouku, zalijeme 50ml teplé vody, promícháme a necháme odstát.
Ovesné vločky a datle promixujeme do konzistence tuhého těsta. Pokud nemáme měkké datle, je třeba je předem namočit. Kokos spolu s kešu ořechy umixujeme téměř na máslo, přidáme ovesnodatlovou hmotu a kakao, promixujeme, přendáme hmotu do mísy, zalijeme lněným gelem a těsto pomocí rukou propracujeme. Poté ho vyválíme do tvaru obdélníku (sem tam něco odřízneme a převálením přilepíme), potřeme náplní, srolujeme (pokud chceme obalíme v kokosu), dáme ztuhnout na hodinu do lednice a můžeme krájet.
Na náplň promixujeme kešu ořechy a kokos v tuhé hladké máslo, vmícháme sladidlo a vanilku.
Na 100g:
Komentáře
Okomentovat