Hranolky z kořenové zeleniny

Hranolky rozhodně nejsou tím nejzdravějším pokrmem, ale když jsou jen pečené a ještě k tomu ne ze škrobovitých brambor, ale celeru a petržele bohatých na řadu vitamínů a minerálů, možná by se o tom dalo začít uvažovat :). Každopádně společně s například kešutarkou se jedná o nezapomenutelný chuťový zážitek a tělu bude o moc líp, než když si zajdete na hranolky do Mekáče, to zaručuju :)




150g kořenové petržele
150g celeru
1 lžíce oleje (7g)
sůl


Celer a petržel očistíme a nakrájíme na přibližně stejně velké a silné špalíky. Pokapeme olejem, promícháme, rozprostřeme na pečicí papír a při 190℃ pečeme cca 20-30 minut dozlatova. Po upečení prosolíme a ihned podáváme.


200 kcal

6g bílkovin, 26g sacharidů, 8g tuku, 9g vlákniny


Komentáře