Talíř plný horké krémové kaše s voňavými jablíčky, která se rozpouštějí na jazyku. Dokonalá snídaně pro chladná rána, která díky kvalitním tukům zasytí na opravdu hodně dlouho.
50g jemných ovesných vloček
30g mandlového másla
10g rozinek
skořice
120g jablek
1 lžička citronové šťávy
skořice
10g vlašských ořechů
Jablka nakrájíme na kostičky a v hrnci spolu se skořicí a citronovou šťávou zhruba 5 minut restujeme doměkka. Mandlové máslo rozmixujeme ve 200ml vody, nalijeme do rendlíku, vmícháme vločky, skořici a rozinky a na mírném ohni zahříváme do zhoustnutí. Kaši přelijeme do misky, zasypeme opečenými jablky a posekanými vlašskými oříšky.
550 kcal
15g bílkovin, 60g sacharidů, 27g tuku, 13g vlákniny
Tip:
Pokud nejste zvyklí na nesladké kaše, rozmixujte spolu s datlemi ve vodě i 2 datle, nebo si kaši na talíři pokapte medem.
Komentáře
Okomentovat