Tofu řízek s kořenovým salátem

Asi už jsem nějaká zdegenerovaná nebo co, ale mě tohle obalované tofu chutná vážně jako řízek. Jasně, tofu je pořád tofu a s kuřecím si ho nespletete, ale stejně je to zatraceně dobrý. A o tom, jak výborný je k němu uleželý salát z kořenové zeleniny se radši ani nebudu rozepisovat...




100g tofu natural
1 lžička oleje (3g)
1 stroužek česneku
černá sůl a pepř

4g kokosové mouky
2g lněného semínka
12g mandlí
1 lžička oleje

100g mrkve
50g celeru
50g petržele
50g hrášku
30g cibule
30g kešunézy (z 10g kešu ořechů, trochy hořčice, octa a cibule)
bobkový list, nové koření
černá sůl a pepř


Tofu je třeba minimálně den až dva předem naložit - tenší plátek potřít směsí z oleje, rozetřeného česneku, černé soli a pepře a v uzavřené nádobě nechat v chladu marinovat.
Na salát je třeba taky myslet s předstihem, aby se stihl náležitě vychladit.Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme na přibližně stejné kusy a dáme vařit spolu s bobkovým listem a novým kořením. Po deseti minutách přidáme i oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli a vše uvaříme doměkka. Vodu slijeme a zeleninu po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Hrášek uvaříme a přidáme k přichystané zelenině. Osolíme, opepříme a spolu s kešunézou promícháme.
Lněné semínko rozmixujeme na mouku, promícháme s 20ml teplé vody a špetkou černé soli a necháme 5 minut stát. Promícháme. Tofu obalíme v kokosové mouce, lněném vejci a následně v rozemletých mandlích. Z obou stran opečeme na pánvi vymaštěné olejem, přendáme na plech a ještě 20 minut  při 180℃ propečeme v troubě.


486 kcal
25g bílkovin, 33g sacharidů, 27g tuku, 14g vlákniny


Komentáře