Chocolate zoats s vanilkovým krémem

Ovesná kaše, která chutná jako tekutá hořká čokoláda, doplněná sladkým vanilkovým kešu krémem. To vše ze zcela přirozených surovin a bez přidaného cukru.




40g jemných ovesných vloček
100g cukety
20g datlí
10g nepraženého kakaa
5g kakaového másla
10g drcených kakaových bobů

20g kešu ořechů
60g banánu
vanilka


Kešu ořechy přes noc namočíme. Datle a kakao rozmixujeme ve 120ml vody na hladké mléko. To spolu s vločkami a jemně strouhanou či taktéž rozmixovanou cuketou nalijeme do hrnce a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Na závěr přidáme kakaové máslo a necháme rozpustit. Servírujeme přelité vanilkovou omáčkou a posypané kakaovými boby. Na vanilkový krém slijeme namočené kešu, přidáme banán, vanilku a 30ml vody a rozmixujeme.


533 kcal

15g bílkovin, 58g sacharidů, 24g tuku, 12g vlákniny


Komentáře