Pikantní červená kari čočka

Tohle moje asi nejoblíbenější luštěninové jídlo. Je skvěle dochucené, dobře se tráví a je rychlé na přípravu. A taky je to jedno z mála obědových receptů, kterému jsem ochotná odpustit tu sacharidovou nálož :)




1 lžíce oleje
80g cibule
1 stroužek česneku
150g rajčat
90g červené čočky
kari, kurkuma, koriandr, chilli
sůl


Červenou čočku uvaříme v osolené vodě doměkka (15-20 minut), slijeme. Cibuli nakrájíme a v hrnci na oleji opražíme dozlatova. Přihodíme posekaný česnek a jakmile se rozvoní, přidáme na kostky nakrájená rajčata. Zasypeme veškerým kořením, promícháne a dusíme cca 10 minut pod pokličkou, dokud se rajčata nezačnou rozpadat (občas zkontrolujeme, jestli se směs nepřipaluje). Nakonec vmícháme uvařenou čočku.


440 kcal

25g bílkovin, 67g sacharidů, 9g tuku, 6g vlákniny


Komentáře