Neuvěřitelně dobrá vláčná ořechová buchta se sladkým jemným krémem sypaná ořechy. Je tak dobrá, že vám nikdo neuvěří, že v ní není tuna cukru, bílé mouky a pochybného tuku a že je plně z rostlinných zdrojů...
Na 12 řezů:
300g jemných ovesných vloček100g vlašských ořechů
40g kokosového cukru
8g jedlé sody
120g banánu
100ml cizrnového vývaru (tzv. aquafaba - voda, v níž se vařila cizrna)
240g kešu ořechů
70ml javorového sirupu
1 lžička jablečného octa
40g vlašských ořechů
Kešu ořechy pár hodin předem namočíme. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, promícháme s cukrem, mletými ořechy a kypřidlem. Banán rozmixujeme ve 100ml teplé vody a spolu s olejem vmícháme do sypkých surovin. Cizrnový vývar vyšleháme šlehačem do podoby řidšího sněhu, těsto rozetřeme na plech a pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180℃. Buchtu necháme zcela vychladnout a poté natřeme krémem a posypeme namletými oříšky.
Na krém slijeme kešu ořechy a spolu s 80ml vody, javorovým sirupem a lžičkou jablečného octa rozmixujeme na hladkou pastu.
Komentáře
Okomentovat