Neznám lepší doplněk k zeleninovému salátu, než tyhle křupavé, voňavé oříškové placky. Inspirace na ně přišla ze stránek blogu Paleosnadno.cz.
Na 6 bulek:
30g lněných semínek
30g sezamových semínek
50g kešu ořechů
50g vlašských ořechů
50g slunečnicových semínek
10g psyllia
1 lžička mletého kmínu
1/4 lžičky soli
100ml vody
Lněná a sezamová semínka rozmixujeme na mouku a smícháme s psylliem, mletým kmínem a solí, přidáme slunečnicová semínka a nasekané ořechy, přilijeme 100ml teplé vody a propracujeme v těsto. Necháme 10 minut odpočinout. Poté z hmoty mokrýma rukama tvarujeme na plech silné placky a pečeme cca 30 minut na 180℃.
215 kcal
6g bílkovin, 6g sacharidů, 18g tuku, 5g bílkovin
Tip:
Oříšky a semínka lze libovolně obměňovat, je třeba zachovat jen lněné semínko a psyllium, ty v bulkách fungují jako pojivo. Občas do nich dávám například mák či mandle.
Komentáře
Okomentovat